FACHPACK

Mednarodni strokovni sejem embalaže ter strojev, opreme in surovin za izdelavo embalaže in pakiranje, tisk embalaže in logistike v procesu pakiranja

Datum
24.09.2024 - 26.09.2024
Lokacija
Nürnberg, Nemčija
Turnus
2022, 2024, 2025 itd.*
Leto ustanovitve
1979

* V letih, ko poteka sejem Interpack Düsseldorf, FACHPACK ni organiziran.

FACHPACK 2022 - statistični podatki

FACHPACK je edini mednarodni strokovni sejem, ki predstavlja celotno verigo vrednosti na področju pakiranja – od oblikovanja in načrtovanja, materialov in strojev do proizvodnje in tiska embalaže ter logistike v procesu pakiranja. Proizvajalci strojev, materialov in embalaže se tu pogovarjajo o najnovejših trendih pri pakiranju s kupci, ki prihajajo iz različnih dejavnosti: od tiska ter izdelave papirja in kartona, proizvodnje hrane in pijače do avtomobilske in elektroindustrije ter kozmetike in farmacije.

Ugled sejma FACHPACK in njegov trden položaj med vodilnimi sejmi na svetu za pakiranje potrjujejo tudi statistični podatki. Sejem je vsakič bolj mednaroden: leta 2010 je bilo tujih razstavljavcev 21 odstotkov, leta 2019 že 39 odstotkov, leta 2022 pa kar 42 odstotkov.

Podobno velja za strukturo obiskovalcev: leta 2010 je bilo tujih obiskovalcev 19 odstotkov, v letu 2019 31 odstotkov, na zadnjem v letu 2022 pa že 32 odstotkov.

Pred epidemijo so na sejem prihajali obiskovalci iz več kot 80 držav, na zadnjega v letu 2022 so prišli iz 89 držav.

Razstavni program

• surovine in materiali za izdelavo embalaže
• pomožni pakirni materiali in surovine
• stroji za pakiranje in polnjenje
• oprema za označevanje, etiketiranje in identifikacijo
• periferni pakirni stroji in oprema
• paletiranje
• priprava tiska in tisk embalaže
• logistika v procesu pakiranja
• storitve na področju pakiranja in izdelave embalaže

Ciljne skupine obiskovalcev:
• uporabniki iz naslednjih dejavnosti: hrana in pijača, farmacija in medicina, kozmetika, kemikalije, avtomobilska industrija, široka potrošnja, industrijski izdelki,
proizvajalci izdelkov iz razstavnega programa ter trgovci (uvozniki, distributerji, veletrgovci…) s temi izdelki.

Glavne prednosti sejma

Kompakten format

FACHPACK poteka tri dni, v tem kratkem času pa se je možno seznaniti s ponudbo in novostmi vzdolž vse verige vrednosti.

K rešitvam usmerjen značaj sejma

FACHPACK je znan po delovnem vzdušju, kjer proizvajalci skupaj z uporabniki intenzivno delajo na iskanju uporabnih rešitev za potrebe uporabnikov.

Kupci najdejo tu ponudnike, ki ne predstavljajo le obstoječe ponudbe, temveč zmorejo v kratkem času ponuditi odgovore na izzive, s katerimi se srečujejo v proizvodnih podjetjih, ki potrebujejo pakiranje in embalažo.

Rešitve za prihodnost

Rdeča nit ponudbe razstavljavcev je iskanje inovativnih zasnov za pakiranje za jutrišnji dan. Trajnostni vidik je seveda samoumevno v ospredju prizadevanj tako ponudnikov kot kupcev.

Vrhunska tehnologija in dizajn

Na ogled je najnovejša tehnologija, ki je že na voljo industriji; razstavljavci torej ne predstavljajo rešitev, ki so šele na stopnji prototipa. Na drugi strani proizvajalci embalaže predstavljajo kreativne rešitve in najnovejše trende pri oblikovanju embalaže. Razstavni program obsega embalažo iz vseh materialov, ki se uporabljajo za njeno proizvodnjo danes, in to tako za industrijske kot za končne izdelke.

Vodič po industriji pakiranja z bogatim spremljevalnim programom

Na sejmu FACHPACK so v ospredju stroji in embalaža v povezavi z avtomatizacijo, etiketiranjem, tiskom embalaže, končno obdelavo in notranjo logistiko.

Osrednja tema: Tranzicija v pakiranju

Glavna tema je posvečena dejavnikom, ki ta hip najbolj vplivajo na industrijo pakiranja. Od trajnostnih vidikov (tako zaradi zahtev kupcev kot vse strožjih predpisov), digitalizacije pa do novih zahtev za področju higiene in zaščite, ki jih je povzročila pandemija covida-19. Slednja je med drugim sprožila vrsto novih – tudi bolj trajnih – potreb in izzivov zaradi povečanega spletnega nakupovanja in dostave na dom.

Strokovni forum PACKBOX se prav tako osredotoča na ključno temo »Transition in packaging«. Raziskuje trenutne trende, trge embalaže za potrošniško in investicijsko blago v Evropi, revolucionarne navdihe in inovacije, ki poganjajo industrijo naprej. Predstavitve bodo posnete in predvajane na FACHPACK360°.

Forum razstavljavcev (Exhibitor Forum) je oder za razstavljavce, ki lahko obiskovalce v živo seznanijo z novimi izdelki in procesnimi inovacijami. Predstavitve bodo posnete in predvajane na FACHPACK360°.

Preostali spremljevalni program sejma FACHPACK s posebnimi razstavami, tematskimi paviljoni, središči za poslovno mreženje ter s podelitvijo nagrad ponuja dodatno dodano vrednost za obiskovalce sejma.

Vodič INDUSTRY GUIDE

Vodnik po sejmu je pregledno urejen vodnik, ki vam hitro, enostavno in pregledno omogoča poiskati ustrezne razstavljavce proizvodov in storitev. Iskanje razstavljavcev po značilnostih izdelkov, ki jih je treba zapakirati (močan, tekoč ali lepljiv) omogoča še natančnejšo izbiro ustrezne embalažne rešitve.

Razdeljen je v štiri glavne skupine:

Hrana, pijača, luksuzno blago
Inovacije oskrbujejo celotno verigo
V industriji hrane, pijač in luksuznega blaga imajo inovacije poseben pomen. Poleg optimalne predstavitve izdelkov je pomemben tudi tehnični in zakonodajni vidik embalaže. Na sejmu boste našli rešitve, ki ustrezajo vsem izzivom: obliki, funkciji in materialiom.
Farmacija, kozmetika, kemikalije, skrb za zdravje
Recepti za uspešne blagovne znamke
Izvirniki ali ponaredki? V farmacevtski, kozmetični in zdravstveni industriji se to vprašanje pogosto pojavlja. Poleg uspešnega pozicioniranja blagovne znamke je posebej pomembna tudi intelektualna zaščita izdelka. Ustrezna zaščita izdelka in njegova sledljivost zagotavljata varnost potrošnika.
Kemična industrija se srečuje s specifičnimi izzivi in strogimi varnostnimi smernicami. Varna proizvodnja, prevoz in ustrezno skladiščenje je le nekaj vprašanj, s katerimi se srečujejo odločevalci v tej panogi.
Neživilski proizvodi, hrana za hišne ljubljenčke, potrošno blago
Odlična predstavitev vaših izdelkov
Možnosti za privlačno pakiranje tekstila, igrač ali nakita so raznolike in obsežne. Zahteve po kakovostni embalaži ostajajo vedno enake: optimalna zaščita izdelka in popolna predstavitev na polici. Kupci se vse pogosteje odločajo za nakup izdelka, če je zapakiran v trajnostno embalažo. Na sejmu je predstavljenih niz rešitev za zmanjšanje ekološkega odtisa v celotni nabavni verigi, od materiala, funkcije in dizajna do logistike in sledenja.
Avtomobilizem, tehnični izdelki, medicinska tehnologija, industrijsko blago
Brez individualnosti ne gre
Različne vrste blaga ni mogoče zapakirati v enake škatle. Zahteve in pričakovanja kupcev po raznolikosti se med seboj razlikujejo. Za ustrezno zaščito posameznih delov, gospodinjskih pripomočkov in tudi medicinske opreme med pošiljanjem je prav posebna embalaža ključnega pomena. Tudi v tem primeru se ne moremo izogniti vprašanju trajnostne embalaže.

Slovenski razstavljavci na sejmu FACHPACK 2024

I.H.S. d.o.o.
Jamnik d.o.o.
Maar d.o.o.
Mitol d.o.o.
Papiroti d.o.o.
Zlatorog oprema d.o.o. (sorazstavljavec pri tujem podjetju)

Aplikacija myFACHPACK

V spletnih trgovinah Apple App Store in Google play Store najdete aplikacijo myFACHPACK, ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno.

* V letih, ko poteka sejem Interpack Düsseldorf, FACHPACK ni organiziran.

Cene neopremljenega razstavnega prostora FACHPACK 2024

Začetek prijav: 16.05.2023
Rok za zgodnjo prijavo (early booking): 01.10.2023
Rok za redno prijavo: 30.06. 2024

Najnižja vrednost najema razstavnega prostora je 2.592,00 €, to je 12 m² za vrstno stojnico po ceni za zgodnjo prijavo. Če je prostor manjši, se kljub temu zaračuna navedeni znesek.

Tip prostora Za zgodnjo prijavo €/m² Za redno prijavo €/m²
vrstni 216,00 228,00
kotni 247,00 259,00
čelni 259,00 271,00
otok 267,00 279,00

Obvezna doplačila:
• trženjski  paket:  1.179,00 €
• prijavnina za sorazstavljavce in trženjski paket zanje: 1.500,00 €
• pristojbina za ravnanje z odpadki: 4,95 €/m2
• pristojbina AUMA: 0,60 €/m²

Razstavljavci, ki so nastopili v letu 2022, se s svojim uporabniškim imenom in geslom prijavo prek klika na gumb “Apply now with your login-data!”. Vstopni podatki so bili navedeni tudi v vabilu, ki so ga maja 2023 poslali iz Nürnberga. Svoje geslo lahko ponovno zahtevate ali generirate s klikom na gumb “Request password”.

POSEBNI SKLOPI

START-UP AREA
Ugodna ponudba za mlada in zagonska podjetja.
Pogoji za sodelovanje:
• podjetje ne sme biti starejše od 5 let
• podjetje ima manj kot 20 zaposlenih
• poslovni model na področju embalaže, tehnologije in obdelave (izdelek / rešitev / ideja / storitve)
• podjetje še ni samostojno razstavljalo na sejmu FACHPACK.

Cena: 2.480,00 €
V ceno so vključeni: 4 m² velik razstavni prostor, stene, pohištvo, razsvetljava, el. napajanje z močjo 3 kW in poraba, čiščenje, pristojbina AUMA, trženjski paket, predstavitev med zagonskimi podjetji na forumu Exhibitors Forum.

Povezava na prijavo

PAVILJON Labels & more
Proizvajalci etiket ter opreme za etiketiranje in označevanje imajo možnost predstavitve svojih izdelkov v posebnem paviljonu Labels&more. Na voljo sta dva tipa stojnic, navedene cene pa veljajo za prijavo do 1.10.2023 (po tem datumu sta oba paketa dražja za 100,00 €):

Model 1 v velikosti 12 m²: 5.950,00 €
V ceno so vključeni: stene, tepih, razsvetljava, miza, dva stola, vitrina, stojalo za brošure, vaš logotip na steni stojnice, elektrika.

Model 2 v velikosti 3 m²: 2.400,00 €
V ceno so vključeni: stene, tepih, razsvetljava, miza, stol, stojalo za brošure, vaš logotip na steni stojnice, elektrika.

Informacije o paviljonu Labels & more:  vsebina, predstavitev obeh paketov, 3D izris stojnic 3 m² in 12 m², cene.

Povezava na prijavo
Navodilo: kliknite na prijavo za nove razstavljavce, v pravokotniku “Pavilion Labels & more” izberite levi kvadrat za 12 m² ali desnega za 3 m².

Želite biti prvi obveščeni o novih sejmih?

Prijavite se na naše e-novice in spremljajte najnovejša obvestila in dogajanja.

Hvala za prijavo!

{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('terms') }}