European Coatings Show

Največji mednarodni strokovni sejem za industrijo premazov in barv, tesnilnih sredstev, lepil, gradbenih kemikalij in surovin na svetu

Datum
25.03.2025 - 27.03.2025
Lokacija
Nürnberg, Nemčija
Turnus
Vsaki dve leti
Leto ustanovitve
2013

European Coatings Show 2023 - statistični podatki

European Coatings Show je največji mednarodni strokovni sejem za industrijo premazov in barv, tesnilnih sredstev, lepil in gradbenih kemikalij na svetu. Razstavljavci predstavljajo surovine, opreme in tehnologijo formulatorjem premazov, barv, tiskarskih črnil, tesnil, lepil in gradbenih kemikalij. Sejem ponuja tako poglobljen vpogled v razmere na svetovnem trgu kot tudi zgoščen pregled inovacij, novosti, trendov in novih tehnologij, ki bodo odločilne za uspešno poslovanje te industrije v prihodnjih letih.

Od premiere pod imenom “Farbe und Lacke” leta 1991 se je European Coatings Show razvil v danes največji in najpomembnejši sejem na svetu za industrijo barv in premazov.

Na prvem pokoronskem sejmu je bila udeležba nad pričakovanji; predstavilo se je 1.105 razstavljavcev iz 42 držav (rekordno leto 2019: 1.156 iz 46 držav), od tega 69 odstotkov tujih, ogledalo pa si ga je 24.605 obiskovalcev iz 108 držav (rekordno leto 2019: 30.472 iz 124 držav), od tega 65 odstotkov tujih.

Estetika, trajnost, funkcionalnost, uporabnost v proizvodnji. Zahteve glede barv in premazov v avtomobilski industriji, strojništvu, gradnji letal in ladij ter pri gradbenih kemikalijah so vse strožje. Odločevalci v tej industriji se soočajo z vse večjimi izzivi. European Coatings Show jim ponuja priložnost za srečanje s predstavniki vodilnih inovativnih podjetij ter za seznanjanje z najnovejšimi dosežki in prelomnimi inovacijami na področju nano delcev, pigmentov, aditivov, proizvodne opreme ali opreme za lakiranje oziroma nanos premazov.

Ko govorimo o trendih, so ključne besede: trajnost, nanotehnologije, zeleni premazi, zviševanje cen surovin ali njihovo pomanjkanje, nove rabe TiO2 itd.

Razstavni program

surovine za izdelavo premazov (veziva, topila, pigmenti, polnila, aditivi)
surovine za izdelavo črnil (veziva, topila, pigmenti in barve, aditivi)
surovine za izdelavo lepil (polimeri, polimerne disperzije, monomeri, smole, polnila, mehčala, topila, plastifikatorji, olja, aditivi, voski)
intermediati za gradbeno kemijo
laboratorijska in proizvodna oprema (mešalci, stiskalnice, mesilniki, mlini, filtri in filtrirne naprave, črpalke, merilne naprave, transportni sistemi, polnilni sistemi, pakiranje, etiketiranje in označevanje, logistika)
merilna, kontrolna in preizkuševalna oprema (za mehanske, optične lastnosti, kemijske lastnosti, za stabilnost, reometri, ipd.)
stroji in oprema za izdelavo barv, premazov, lepil…
zaščita okolja in varnost pri delu (zaščita na delovnem mestu, oprema za pranje, ravnanje z emisijami, ravnanje z odpadnimi vodami, reciklaža topil)
storitve (računalniška strojna in programska oprema, e-trgovina, izobraževanje, tehnične in tehnološke informacije, svetovanje, raziskave in razvoj)

Razstavni program je namenjen širokemu področju uporabe:
• avtomobilska industrija
• ladjedelništvo
• letalstvo
• predelovalna industrija
• elektro industrija
• strojništvo
• gradbeništvo
• pohištvena industrija
• tiskarstvo
• industrija nafte in plina
• petrokemija
• vetrna energija, obnovljivi viri energije
• plastika
• embalažna industrija in drugo

Ciljne skupine obiskovalcev

• formulatorji premazov in barv, tiskarskih črnil, lepil, tesnil in gradbenih kemikalij
• dobavitelji surovin, laboratorijske in proizvodne opreme, testnih in merilnih inštrumentov
• industrijski uporaniki premazov in barv, lepil, tesnil in gradbenih kemikalij

Spremljevalni program

European Coatings Show Conference

Medtem ko predstavlja sejem inovacije in ponudbo z vsega sveta, je dvodnevna konferenca, ki se začne dan pred sejmom, namenjena strokovnim vidikom proizvodnih procesov in formulacije proizvodov (premazov, barv, tesnil, lepil in gradbenih kemikalij). Poleg pridobivanja novih znanj in veščin je konferenca odlična priložnost za mreženje.

Konferenca poteka v angleškem jeziku.

Slovenski razstavljavci na sejmu European Coatings Show 2023

Bens consulting d.o.o.
Calcit d.o.o.
Cinkarna Celje d.d.
Helios TBLUS d.o.o.

Aplikacija  ECS App

V spletnih trgovinah Apple App Store in Google play Store najdete aplikacijo ECS App, ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno.

Cene neopremljenega razstavnega prostora European Coatings Show 2025

Rok za zgodnjo prijavo (early booking): 15.07.2024

Najmanjša velikost razstavnega prostora je 12 m².

Tip prostora Za zgodnjo prijavo €/m² Za redno prijavo €/m²
vrstni 306,00 313,00
kotni 346,00 353,00
čelni 366,00 373,00
otok 378,00 385,00

Obvezna doplačila:
• trženjski paket: 1.050,00 €
• pristojbina za ravnanje z odpadki: 5,95 €/m²
• pristojbina AUMA: 0,60 €/m²

Želite biti prvi obveščeni o novih sejmih?

Prijavite se na naše e-novice in spremljajte najnovejša obvestila in dogajanja.

Hvala za prijavo!

{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('terms') }}