Heimtextil

Največji mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu

Datum
14.01.2025 - 17.01.2025
Lokacija
Frankfurt, Nemčija
Turnus
Vsako leto
Leto ustanovitve
1971

Heimtextil 2024 - statistični podatki

Heimtextil 2024: “JOIN THE WOW!” 

Heimtextil je popoln kraj za doživetje tkanin. Samo tukaj boste našli toliko različnih tekstilij, ki se jih je treba dotakniti, toliko stikov, ki jih je treba stkati, in toliko navdihov, ki čakajo, da jih odkrijete. Samo tukaj razkrije najnovejši tekstil prvič svojo čarobnost. Ker ima samo Heimtextil tisti učinek wow, ki vznemiri vsa čutila.

Heimtextil smo morali zaradi epidemije covid-19 odpovedati kar dvakrat. Kljub temu ostaja Heimtextil največji mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu. V času pred epidemijo je privabljal kupce iz 140 držav in več, nastopalo pa je približno 3.000 razstavljavcev iz okoli 65 držav.

Epidemija in trenutne geopolitične razmere so svet postavile na glavo. Tako ponudniki kot kupci se srečujejo s težavami. Verjamemo, da bodo prav naši sejmi pomagali pri tkanju novih stikov in obnovitvi obstoječih. Karte se bodo marsikje na novo premešale, zato je Heimtextil 2023 odlična priložnost za ponudnike – nikjer drugje ne morejo v samo štirih dneh srečati toliko kupcev iz toliko držav kot pri nas. Za neobvezujoče prijave do 6. aprila 2022 veljajo približno za 15 odstotkov nižje cene.

In obratno. Obiskovalci ne bodo nikjer drugje na svetu našli tako obsežne ponudbe, tako po širini kot po globini. Zanje je Heimtextil izvrsten kažipot med ponudbo z vsega sveta, trendi in novostmi, kjer bodo najlažje oblikovali privlačno prodajno ponudbo za svoje kupce. Tu bodo izvedeli, kaj bo pomembno jutri. Navdihi, novosti in tehnologije prihodnosti so namreč vitalne teme in gonilo njihovega poslovanja.

Heimtextil je samo eden od približno 50 tekstilnih sejmov v okviru programa Texpertise Network, ki jih organizira Frankfurtski sejem.

Razstavni program

Tehnologija

Tekstilna industrija lahko izkoristi svoj ustvarjalni naboj samo ob stalnem tehničnem razvoju. V tem sklopu predstavljamo tehnologijo prihodnosti, vse, kar je gonilo te industrije: opremo in pripomočke za digitalni tisk, sistemi CAD/CAM, programske rešitve in tehnologijo za obdelavo tekstila. V okviru spremljevalnega programa je tehnologiji namenjen program »Textile Technology Talks«, v katerem predstavljajo strokovnjaki najnovejše tehnologije in razvojne dosežke.

Design

Heimtextil ponuja največjo platformo za dizajn po meri proizvajalcev. Tu se predstavljajo oblikovalci tekstilij, dizajnerski studii in stilistični ateljeji (style agencies), tu najdete najobsežnejšo in najpreglednejšo predstavitev zadnjih trendov na področju barv, dizajna in materialov.

Stenske obloge

Tapete, stenske dekoracije, pripomočki za barvanje in dekoriranje, barve in laki. Tu boste našli največjo in najbolj mednarodno izbiro tapet in stenskih dekoracij na svetu.

Dekorativne in pohištvene tkanine

Dekorativne in pohištvene tkanine, tkanine za posteljnino, pohištveno in umetno usnje, preja in vlakna.

V treh nadstropjih hale 4 je na voljo največja ponudba proizvajalcev pohištvenih in dekorativnih tkanin kot tudi pohištvenega in umetnega usnja. Program hale 4.0 je namenjen arhitektom, notranjim oblikovalcem ter opremljevalcem hotelov in drugih velikih objektov. Temu (contract sector) je namenjena ekskluzivna razstava Archtecture.Hospitality Expo.

Okenska in notranja dekoracija

Zavese, dekorativne in pohištvene tkanine, tapiserije, karnise in dodatki, dizajnerske hiše za tekstilno industrijo (textile editeurs), senčila in okenske folije, preproge ter stroji in orodja za obdelavo tekstila.

Ta sklop je doživel večjo prenovo, saj smo v njem združili prej ločene sklope, kar predstavlja pomembno prednost in sinergije za obiskovalce. Predvsem notranji opremljevalci in oblikovalci bodo imeli več časa za obiske razstavljavcev, ki bodo po novem v eni hali – od zaves in dekorativnih tkanin do karnis, vodil in senčil. Hala 8.0 je tudi dom za Deco Team, katerih člani bodo predstavili najnovejše trende na področju tekstila za dom.

Beautiful living (blagovne znamke proizvajalcev in trgovcev)

V tem segmentu so predstavljene različne vendar komplementarne produktne skupine, kar ponuja trgovcem vrsto sinergij pri učinkovitem oblikovanju privlačne prodajne ponudbe.
Lifestyle izdelki: kuhinjsko in namizno perilo, plastificirani namizni prti, posteljna pregrinjala, odeje, predpražniki, dekorativne blazine ter hišni pripomočki.

Smart bedding (spalni sistemi)

Prešite odeje in blazine, vzmetnice, spalni sistemi, vlakna in preja, ter stroji in orodja za obdelavo tekstila.

Človek preživi v postelji tretjino življenja, zato je kakovosten spanec temelj kakovostnega življenja. Poleg bogate ponudbe izdelkov je obiskovalcem na voljo še spremljevalni program s konferenco Sleep & More.

Bed & Bath Fashion (blagovne znamke proizvajalcev)

Vrhunska kakovostna posteljnina in kopalniško perilo blagovnih znamk proizvajalcev, ki zadovoljuje visoke in najvišje zahteve trgovcev.

Bed & Bath Fashion (trgovske blagovne znamke)

Posteljnina in kopalniško perilo za trgovske blagovne znamke. Ta sklop ponuja trgovcem dober in pregleden vpogled v ponudbo svetovnega trga, predvsem pa dovolj časa za naročanje in odkrivanje novih proizvajalcev.

Ponudba iz Azije
  1. Dekorativne in pohištvene tkanine, dekorativne blazine, zavese, preproge, senčila in tapete (6.0 in 6.2)
  2. Prešite odeje in blazine, posteljnina, kopalniški tekstil, namizno in kuhinjsko perilo, odeje in dekorativne blazine (10.0, 10.1, 10.2 in 10.3)

V obeh halah je eno nadstropje namenjeno ponudnikom visokokakovostnih izdelkov (Asian Excellence)

Namenska ponudba (special interest)

Ali opremljate hotele in druge velike objekte, pa bi radi preprosto in hitro našli ponudnike teh izdelkov in storitev? Morda iščete trajnostne izdelke? Ali pa potrebujete manjše količine določenih izdelkov in blaga.

Razstavljavci, ki imajo v svoji ponudbi karkoli od naštetega, so opremljeni s posebnimi piktogrami, da jih lahko hitro in preprosto najdete.

V e-katalogu jih najdete z enim od filtrov “special interest”:

Interior.Architecture.Hospitality FINDER
Econogy Finder
Retail trade suppliers
NEW & NEXT
Weaver
Selected for Heimtextil Trends
Selected for Interior.Architecture.Hospitality LIBRARY

Trendi – osrednji del spremljevalnega programa

V središču vsakega sejma in glavni dogodek spremljevalnega programa na sejmu Heimtextil je predstavitev trendov.

Na podlagi predvidevanj uveljavljenih oblikovalskih studiev so trendi razvrščeni v štiri slogovne svetove. Knjigo trendov lahko naročite na spletni strani sejma Heimtextil.

Izvleček spremljevalnega programa 2020: predavanja, okrogle mize, razstave, vodeni ogledi

Spremljevalni program nadgrajuje ponudbo razstavljavcev v halah. Sestavljajo ga predavanja in okrogle mize, razstave in vodeni ogledi. Vrhunski strokovnjaki ponujajo obiskovalcem in razstavljavcem najnovejše informacije o tržnih trendih, tehnoloških dosežkih, trendih, ki bodo v prihodnjih mesecih in letih narekovali tržno dogajanje. Hkrati je to odlična priložnost za izmenjavo izkušenj s kolegi iz panoge in mreženje.

Na spletni strani sejma Heimtextil boste v zavihku „Themes and events“ našli popolni seznam prireditev, na tem mestu pa vas želimo opozoriti na naslednje:

Konferenca: Sleep & More

Sleep! The Future Forum: vse kar morate vedeti o raziskavah na področju spanja.

Človek preživi v postelji tretjino življenja, zato je kakovosten spanec temelj kakovostnega življenja.

Na sejmu približno 150 pomembnih igralcev na trgu kot tudi zagonska podjetja predstavljajo tekstilne trende in pametne inovacije za zdravo spanje, forum “Sleep! The Future Forum” pa hkrati prinaša zadnja dognanja raziskav na področju spanja. V celoti je posvečen prenosu znanja, izmenjavi izkušenj in mreženju – tu postane prihodnost spanja otipljiva.

Forum ponuja pet tem, navdihujoče predstavitve strokovnjakov in znanstvenikov ter dinamične okrogle mize:
• Sleep & Digital
• Sleep & Sport
• Sleep & Hospitality
• Sleep & Sustainability
• Sleep & Interior Design

Vodeni ogledi
Trend Tours: Vodeni ogledi po razstavi trendov.
Green Tours: Vodenje med ponudniki trajnostnih izdelkov. Ogled se zaključi v sklopu Green Village, kjer lahko govorite s strokovnjaki ustanov za certificiranje in ocenjevanje kakovosti in najdete vrsto zelenih idej.
Interior.Architecture.Hospitality Tours: Mednarodni arhitekti vas bodo vodili do izbranih ponudnikov na področju tekstilnih inovacij za opremo večjih objektov.

Predavanja »Textile Technology Talks«
Strokovnjaki predstavljajo najnovejše tehnologije in razvojne dosežke.

Slovenski razstavljavci na sejmu Heimtextil 2024

• Mercis d.o.o.
Odeja d.o.o.
Univerza v Ljubljani, Naravoslovnotehniška fakulteta

Texpertise Network
več kot 50 sejmov za tekstilno industrijo

Frankfurtski sejem je največji organizator strokovnih sejmov za tekstilno industrijo na svetu; v programu je približno 60 sejmov po vsem svetu. Omrežje Texpertise Network je povezovalna poslovna platforma vseh teh sejmov z več kot 23 tisoč razstavljavci in 600 tisoč obiskovalci.

Program tekstilnih sejmov obsega štiri glavne skupine tekstilij:
• Apparel Fabrics & Fashion (tkanine za oblačila, moda)
• Interior & Contract Textiles (tekstil za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov)
• Technical Textiles & Textile Processing (tehnični tekstil in netkane tekstilije ter obdelava tekstila)
• Textile Care (nega in vzdrževanje tekstila)

Naši tekstilni sejmi postavljajo smernice na vseh področjih tekstilne industrije. Rdeča nit vseh sejmov so inovacije, tehnološka dovršenost in dizajn, predvsem pa trajnostni vidik pri proizvodnji, distribuciji ter vzdrževanju in negi tekstila.

Aplikacija Heimtextil Navigator 

V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo “Heimtextil Navigator”, ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno.

Heimtextil navigator

Cene neopremljenega razstavnega prostora Heimtextil 2025

Začetek prijav: 06.02.2024
Rok za zgodnjo prijavo (early booking)*: 19.03.2024

Najmanjša velikost razstavnega prostora je 9 m².

Tip prostora Za zgodnjo prijavo €/m² Za redno prijavo €/m²
vrstni 211,00 259,00
kotni 219,00 269,00
čelni 226,00 278,00
otok 230,00 285,00

Obvezna doplačila:
• medijski paket: 985,00 €
• pristojbina za ravnanje z odpadki: 4,20 €/m²
• pristojbina AUMA: 0,60 €/m²

*Pogoj za pridobitev nižjih cen (early booking price) je prijava (natančneje »namera za razstavljanje« oziroma »intention to exhibit«) do roka za zgodnjo prijavo in vračilo podpisane ponudbe (stand space proposal) do datuma, ki je naveden v njej.

Posebna ponudba za organizatorje

Tip prostora Cena €/m²
vrstni 230,00
kotni 240,00
čelni 247,00
otok 254,00

Pri posebni ponudbi za organizatorje veljajo iste cene tako za zgodnjo kot za redno prijavo.

Obvezna doplačila:
• medijski paket: 985,00 €
• pristojbina za ravnanje z odpadki: 4,20 €/m²
• pristojbina AUMA: 0,60 €/m²

Posebna ponudba Textile Designers

Opremljene tipske stojnice

Tip prostora Za zgodnjo prijavo €/m² Za redno prijavo €/m²
vrstni 366,00 421,00
kotni 386,00 435,00
čelni 404,00 455,00
otok 411,00 461,00

Obvezna doplačila:
• medijski paket (“minimum media package”): 299,00 €
• okoljevarstvena taksa: 4,20 €/m²
• pristojbina AUMA: 0,60 €/m²

Cene vstopnic Heimtextil 2025

Informativne cene iz leta 2024

Vrsta vstopnice s storitvijo
Info Service €
brez storitve
Info Service €
dnevna - spletni nakup 34,00 51,00
dnevna - na blagajni 46,00 69,00
dnevna za študente* 30,00 45,00
stalna – spletni nakup 60,00 90,00
stalna – na blagajni 90,00 135,00
dnevna (zadnji dan) - spletni nakup 29,00 43,00
dnevna (zadnji dan) - na blagajni 35,00 52,00

Ob naročilu storitev Info Service bodo vstopnice še cenejše, v zameno pa dovoljujete, da vam pošljemo naslednje informacije:
• najavo naslednjega sejma
• nosilne teme in program sejma
• trendi
• pomoč pri načrtovanju in pripravi obiska sejma
• posebne ponudbe in storitve
• seznam prireditev Messe Frankfurt Group, ki vas zanimajo

Pomembno! Zamenjava poslovnih kuponov (vouchers) za brezplačno vstopnico je možna samo z naročilom Info Service.

* Študentje lahko kupijo cenejše vstopnice na blagajni sejma ob predložitvi veljavnega indeksa ali študentske izkaznice.

Želite biti prvi obveščeni o novih sejmih?

Prijavite se na naše e-novice in spremljajte najnovejša obvestila in dogajanja.

Hvala za prijavo!

{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('terms') }}